Möt en vinnare 2013 – Houdini

Kan ni beskriva ert vinnande bidrag lite kort?
– En webbplats om demokrati för hela världen. Med en målgrupp som är utspridd över hela världen har alla olika förutsättningar att ta till sig det vi vill förmedla och det är det som är så spännande, säger Houdini.

Varför tror ni att ni vann?
– Dels därför att det här är ett nytt sätt att tänka kring e-learning och inte går på i samma spår som vanligt och dels för att vi utnyttjar webbteknik som finns idag och som kommer ut över hela världen, svarar Houdini.

Vad betyder det här priset för er?
– Det här priset är oerhört viktigt för oss. Vi har vunnit silver och brons i många många år så ett guld var väldigt efterlängtat. Dessutom så är priset väldigt mycket värt ur demokratiskt syfte. Det är så klart jätteroligt för oss och för Palmecenter som har satsat på den här utbildningen och som har gjort den tillgänglig för folk i hela världen.
Vi fick åka till Sydafrika och träffa människor över Skype som riskerade livet för att vara med i den här utbildningen, det är så mycket spännande saker som gjort att vi börjat tänka på ett annat sätt kring utbildning. Utbildning är jätteviktigt och fantastiskt som kan ge frihet åt många människor och det har vi fått chansen att visa med den här produktionen, säger Houdini.

Vad tycker ni om den här tävlingen?
Den är sjukt spännande och det är sjukt jobbigt att sitta och vänta när man är nominerad. När vi till sist fick detta pris för bästa innovation, alltså det är så sjukt kul, men det är också kul att se vad alla andra gör för något. Vi gillar tävlingen jättemycket vi är med nästa år också, avslutar Houdini.

Läs mer och se Houdinis vinnarbidrag!
http://houdini.se/?post_type=case&p=531